Kumasi&Boabeng Fiema

Hej på er i förhoppningsvis kalla Sverige! 
Har hittat en laddare så nu ska här bloggas!
 
Efter jobbet i Fredags så följde jag med Frida med min packade väska, vi hade köpt oss en massa gotta till fredagsmyset. Vi traskade förbi sömmerskan på vägen och fixade det sista på på min topp så nu är den klar.  Sen så fick vi en fantastisk tomatgryta med ris och kyckling hos Mama Grace som Frida bor hos. Sen så spelade vi kort och åt gottis innan vi gick och la oss.
 
På Lördagmorgon klev vi upp tidigt och åt frukost för att sedan ta en tro-tro till Kumasi för shopping. Det är svalt och skönt ute och vi är nästan ensamma på tro-tron. Det var så härligt att susa fram på små vägar och bara kunna njuta för naturen är fantastisk här. Konstaterade att jag kan skatta mig lycklig som har möjligheten att göra denna resa. Det är långtifrån alla som kan det. Kommer fram till Kumasi där det är fullpackat med folk som ropar efter en och  en gång var det en som riktigt tog tag i mig. Köpte äkta silverarmband för 24 kr/st. Så sjukt billigt! Köpte lite presenter hem också eftersom jag idag har prick två veckor kvar i Ghana och nästa helg ska vi iväg på en dagstur till bergen på lördagen och på söndag ska jag gå till kyrkan med mina värdföräldrar Mavis och Richard eftersom det är min sista helg i Mampong. Käkar lite lunch i Kumasi på Sanbra Hotell och sedan beger vi oss till tro-tro stationen så att vi ska börja åka till Nkoranza och sedan Boabeng Fiema. För första gången sen jag kom till Ghana har jag nu sett att människor fortfarande bor i lerhyddor med halmtak, vi passerade små byar fullt med lerhyddor och gigantiska kossor längs vägkanten. Vi ser ett stort stenblock som ser ut som klippan i Lejonkungen. I svängarna skrattar vi eftersom Frida mosar stackaren bredvid. Vi gör tro-tro shopping genom fönstrerna, det är charmigt tycker jag, när försäljarna viftar med mango eller morötter. Vi sätter på musik och har varsin hörlur i örat och diggar till svensk musik. Känner lyckorus över att jag är här, känner mig fri. Att sitta i en fullpackad tro-tro med massa chanser och så jag och Frida. Två obrounies i ingenmansland.
 
Vi ser att det ryker i skogen, en stor brasa mitt på savannen. Skogsbrand eller så höll dom på att bränna ner gräset.
Kommer fram till taxiplatsen efter tre timmar i tro-tron. Männen där beter sig som svin, men vi tar oss iväg. Kommer fram till gästhuset där vi ska sova. Det är fullt med apor på gården. Träffar amerikanska tjejer som talar om att det är helt fantastiskt. Vi gick en liten fotorunda innan middagen som är ris och gryta men ingen av oss är särskilt hungriga så vi går och lägger oss.
 
Idag klev vi upp 6.30 och åt pannkakor till frukost, sedan kom vår underbara guide Edmund och hämtade oss. Han var 60 år, en och en halv meter lång med sex tänder i munnen och ett så gulligt skratt att jag önskar att jag hade filmat det! Han tog oss på en guidad tur i regnskogen bland fantastiska träd som stått där sedan urminnes tider. Vi såg mahognyträd, bomullsträd fulla med bomull och fikusträd. Vi vandrade genom skogen till byn boabeng där vi köpte vatten och bananer till aporna, handlade även fantastiskt hantverk. Vi såg också ett fantastiskt lerhus där en gammal gumma satt och åt, vi frågade om lov att ta kort och det fick vi. Hon berättade att hennes man hade gått bort så vi gav henne några mynt så att hon kunde köpa sig lite mat någon annan dag. Sedan kom en massa Mona Monkeys som vi matade ur handen, heeeelt otroligt! Vi tog en massa kort och traskade vidare till gravplatsen för aporna, för när aporna för begravs de i kistor, lite fint tycker jag.. Vi spejade efter Black and white Monkeys också och lyckades se några stycken. Vi frågade även vår guide vad han hade för lön. Han har 60 ghanacedis i månaden vilket inte ens motsvarar 180 svenska kronor. Eftersom han var söt och snäll så fick han en tredjedels månadslön av oss i dricks. Inte mycket för oss men han blev otroligt glad! Efter det började vi dra oss hemåt och jag har hunnit tvätta! Kommer uppskatta min tvättmaskin tusen gånger mer när jag kommer hem, för handtvätta är inte kul!
 
Jättedålig bild men här har jag matat några apor.
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Anna D:

Kul att du har möjlighet att åka runt lite..Hur ser dagarna annars ut på barnhemmet? Ha det så gott/kramis

2 pappa:

Kul att du får se digo
Näring lite

Kommentera här: