Sista helgen.

Så var den här, fortare än vad jag kunnat ana kom den också, min sista helg i Ghana.
 
I Torsdags var jag på min sista arbetsdag på Mampong Babies Home. En enda lång avskedsdag då jag bara tog det lugnt och såg till att jag hann vara med de flesta av barnen. Jag fick ta pauser under dagen för att inte börja på att storböla. Det är konstigt hur fort dom tar sig in i hjärtat ditt och jag kommer alltid att tänka på alla barnen där, hur dom ser ut, om dom har börjat gå eller prata. Kanske är det någon som får åka hem till sina släktingar. Det var en jättejobbig dag, men samtidigt är jag otroligt tacksam för att jag har kunnat göra detta och jag ska tillbaka! Fick en hejdåpuss på kinden av pojken John före jag gick så det får jag bära med mig.
 
På torsdagkväll var det att packa och hänga med familjen, gav dem lite avskedspresenter och så hade vi dansparty i våra afrikanska klänningar som för min del kom från barnhemmet tillsammans med ett certifikat för att de ville visa sin uppskattning gör vad jag gjort för dem.
Så vi hade dansparty tills strömmen gick och då var det bara att sätta sig ned med pannlampa och packa.
 
På fredagen åkte vi tidigt, 5.30 till Kumasi för att möta upp SYTO-volontärer för att fara på surfweekend till Busua vid kusten. Så där befinner jag mig nu i ett paradis med vita stränder och longboats, surfare och pina coladas! Igår var vi en sväng på stranden och sedan gick vi på Coconut Bar där vi käkade burritos och drack öl. Senare gick vi bara trapporna ner till stranden och satt vid en stor eld och fick vara med om en engagement-celebration som var riktigt härligt med massa bongotrummor, uppträdande och massa härligt folk. Vi gick och la oss kring tolv i våran dubbelsäng, sov gott!
 
På lördagen vaknade jag tidigt och gjorde mig iordning  innan det var dags för frukost med Patricia, Stephanie, Jolanda och Rahel. 
Vi gick på stranden tidigt och solade ända tills klockan halv ett. Då började jag känna mig rejält hängig så jag åt och sa hejdå till de andra och gick till hotellet och packade. Hade då 39,2 o feber så vi skyndade till en klinik som var stängd och därefter tog vi en tro-tro till Accra där jag blev sämre. Spenderade en jävligt jobbig natt på Pink Hostel och nu sitter jag på Nyaho Clinic medical Care i Accra och väntar på resultaten från blodprovet. Malaria eller inte, det är frågan.

Kommentarer:

1 Lena Norman:

Hej. Välkommen hem till Lycksele igen. Hoppas att du har blivit bättre från din feber. Här hemma är det soligt och fint, så du får se solen här med. Kram, lycka till med hemfärden.

Kommentera här: